Nieuwe dienst: Medicour medicijnbezorging

Onder de naam Medicour starten we per 1 januari 2024 met de bezorging van medicijnen bij patiënten aan huis, in de regio noord-oost en zuid-oost Brabant. Hierbij maken we gebruik van onze eigen bezorgsoftware en een auto die 100% op elektriciteit rijdt. Met dit concept ontzorgen we apotheken met de bezorging van medicatie, wat kostenbesparend is ten opzichte van een eigen bezorgdienst. Dankzij onze software krijgen apotheken inzicht in het totale bezorgproces.

Het bezorgen van medicijnen bij patiënten is een vak apart. De bezorging dient niet alleen soepel en op tijd te verlopen, maar ook op een betrouw­bare en vriende­lijke manier. Met Medicour kunnen apotheken en patiënten erop vertrouwen dat de medicijnen tijdig en op de juiste bestemming terecht komen.

Op de door Whirlwind ontwikkelde website wordt het concept van Medicour uitgebreid toegelicht. Zo wordt op de pagina Werkwijze het volledige proces in woord en beeld gepresenteerd. Op basis van 6 stappen wordt het proces van begin tot eind weergegeven:

  1. Apotheker stelt per patient medicijnpakket samen
  2. Apotheek stuurt adressenlijst naar Medicour
  3. Medicour haalt medicijnen op bij apotheek
  4. Sortering van medicijnen volgens optimale route
  5. Rijden van de optimale bezorgroute door Medicour
  6. Bezorging van medicijnen aan huis door Medicour

Bezoek de website van Medicour op www.medicour.nl voor meer informatie.