Over Whirlwind Internet

Whirlwind is een internetbureau dat sinds 2000 een breed scala aan internetdiensten aanbiedt, bestaande uit websites, webhosting, webmarketing en printmedia. Wij leveren een totaalpakket zodat u één aanspreekpunt heeft voor al uw internetactiviteiten. Onze werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid, flexibiliteit en oog voor detail.

Whirlwind is opgericht door Barthe Diepstraten en Jorrit Diepstraten en is sinds de start in mei 2000 onder meer gespecialiseerd in de ontwikkeling van effectieve websites, betrouwbare webhosting en domeinnaamregistratie voor met name de zakelijke markt.

De eerste jaren maakten we gebruik van Sun Cobalt-servers die in een datacenter in de Verenigde Staten waren ondergebracht. Begin 2002 besloot Whirlwind, inmiddels lid van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), de overstap naar Nederland te maken en werd de apparatuur bij Proserve in het datacenter Redbus Interhouse te Amsterdam geplaatst. Momenteel staan de servers in het nieuwe datacenter van Proserve, te weten Dataplace, in Alblasserdam.

Sinds juni 2007 zijn we gevestigd in Uden op het adres Vluchtoord 7. Als klein bedrijf staat Whirlwind garant voor een persoonlijke en betrokken benadering, oog voor detail en klantgerichtheid. Het doel van ons team is het aanbieden van kwalitatief hoogstaande internetdiensten en -producten waarmee onze opdrachtgevers hun voordeel kunnen doen.

Het Whirlwind-logo

Het beeldmerk bestaat uit 3 trechtervormige elementen die dynamiek uitstralen. Deze elementen beelden een abstracte wervelwind uit die gezamenlijk een cirkel vormen. Het blauwe element staat voor webdesign, het gele voor webhosting en het grijze voor printmedia. Hiermee symboliseert deze cirkel onze full service dienstverlening. Tevens is in de cirkel een wereldbol te zien, een verwijzing naar het wereldwijde web.