Dedicated servers

In samenwerking met de zakelijke internet service provider Proserve levert Whirlwind dedicated servers vanuit het datacenter Dataplace in Alblasserdam. De nadruk ligt daarbij op het leveren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening met een persoonlijke benadering.

De servers van Proserve zijn ondergebracht in een eigen server suite welke over een 10Gbit-netwerk beschikt. In de suite zijn circa 3000 servers geplaatst waarop ongeveer 900.000 domeinen ondergebracht zijn. Het netwerk is onder andere verbonden met de Amsterdam Internet eXchange (AMS-IX) zodat u verzekerd bent van een hoge mate van bereikbaarheid.

Whirlwind beheert de software van de server en is het aanspreekpunt voor vragen en eventuele problemen. Mocht een hardware-storing optreden, dan vervangt Proserve binnen afzienbare tijd het betreffende onderdeel of de volledige server. Zij beschikken over een storingsdienst die dag en nacht bereikbaar is.

De minimale contractduur van de server bedraagt 1 jaar. Een overeenkomst van 2 of 3 jaar behoort ook tot de mogelijkheden.